ADAX ECO norvég fűtőpanel 1000W

66 000 Ft (Bruttó)

ADAX ECO FŰTŐPANEL

Teljesítmény: 1000 Watt

Áramfelvétel: 4,35 A

Szélesség: 72 cm –  magasság: 33 cm mélység: 8,5 cm

Fűthető  alapterület: 8-10 m2  (normál belmagasság és hőszigetelés mellett)

Termosztát: tekerőtárcsás, heti programozhatóság, ablaknyitás érzékelés

Érintésvédelem: IP24 (fürdőszobában is használható)

Bekötés módja: dugaljba dugva vagy a fűtőpanel mögött “direkt”

Tartozékok: falikonzol, 130 cm hálózati kábel dugvillával, jobbos

Szín: csak fehér

Garancia: 5 év garancia


HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ


 

Adax gyár

Leírás

Adax ECO fűtőpanel részletesen

ADAX ECO 1000W fűtőpanel fűtési módja: konvekciós (hőáramlásos) fűtési mechanizmus

Fűtőbetét: X keresztmetszetű, kerámiamagos, bordás alumínium ötvözet (mint az Adax Neo)

Üzemeltetés: egy fázisról, normál 230V hálózatról üzemeltethető

Ajánlott elhelyezés:  a falon rögzítve, a padlótól 10-20 cm magasan, csak vízszintesen!

Mobil elhelyezés: opcionálisan választható lábakkal – 2013 láb


Általános leírás:

Miért olcsóbb az Adax Eco panel, mint az Adax Neo fűtőpanel?

Igen, az Adax Eco megjelenésében nagyon hasonlít az ADAX WIFI vagy az ADAX NEO fűtőpanelekhez! Az Adax Eco fűtőpanel műszaki és esztétikai tartalma is tükrözi a magas színvonalú skandináv mérnöki precizitást.  Az Adax ECO egyesíti a gazdaságos működés és a modern esztétikai megjelenés által támasztott követelményeket mérsékelt áron. Kicsit zömökebb (vastagabb) külméretben és a termosztát lényegesen leegyszerűsített, bár a programozhatóság lehetősége adott.

Felméréseink alapján sajnos a drágább Neo készülékek programozható termosztátjának lehetőségeit kevesen használják ki. Elsősorban nekik készült ez a panel. Egyszerű tekerőtárcsával digitális kijelző nélkül állíthatjuk manuálisan és egyszerűen a kívánt fix hőmérsékletet, amit valószínűleg az idősebbek is fognak szeretni. A programozáshoz kérjük nézze meg a használati utasítást pfd.-ben. (fenn)

Ami még nagyon kellemes az Adax ECO panel tulajdonságaiban, hogy érintésvédelme IP24 osztályú, azaz fürdőszobai használatra is alkalmas, ami az Adax Neo fűtőpanelnél hiányosság lehetett!

Az Adax ECO 1000W fűtőpanel tekerőtárcsás termosztátját napi, de akár egy hetes ciklusban előre is beprogramozhatja az életritmusának megfelelően.

beépített elektronikus programtermosztát folyamatosan ellenőrzi a fűtendő helyiség hőmérsékletét és szavatolja a program hatékony energiafelhasználását. 
Tetszőlegesen beállíthatunk két hőmérsékletet (komfort és takarék), ezeket a nap különböző szakaszaiban váltogathatjuk.

Ha kicsit nehéz is a kezelése, de azért érdemes kihasználni az Adax Eco panel termosztátjának adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás is elérhető egy egyszerű mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. (ADAX VP10 KT széria pl.). A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon is az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

A kezelőgombok a panel oldalán helyezkednek el.

A fűtőpanel kizárólag függőleges falra szerelhető.  Nem szerelhető mennyezetre, padlóra vízszintes felületekre. Tartsa be a biztonsági irányelveket, melyeket a használati utasításban ábra is mutat. A panelek könnyűek, átlagosan 4-10 kg-osak, felszerelésük gipszkarton falra sem probléma, ha nincs vázszerkezet hátul .


BŐVEBBEN A NORVÉG PANELEKRŐL SAJÁT HONLAPUNKON:  ADAXNEO.HU


Az ADAX ECO 1000W fűtőpanel gazdaságos működése, fogyasztása

Tapasztalataink szerint egy helyesen méretezett fűtőpanel 22 C° -os szobahőmérséklet esetén, a fűtési időszakban 24 óra alatt kb.6-8 órát működik, azaz pl. egy 1000W-os készülék napi energiafelvétele (fogyasztása) max. 8 kWh.

Alkalmazási terület

Mivel az Adax ECO fűtőpanel által elkészített meleg levegő közvetlenül felfelé áramlik – nem úgy, mint pl. a GLAMOXNÁL – , ezért függöny alá és hideg külső falra nem javasolt az elhelyezése!

Mert: az ablak alatti vagy külső falon történő elhelyezésnél a fűtőpanelből koncentráltan kiáramló levegő ahogy elhalad a hideg felület előtt, már elveszti hőenergiájának jó részét! Igaz, hogy az ablak nem lesz párás, de a fűtés sem lesz túl hatékony, a levegő visszahűl, mielőtt a szoba belsejébe érne. Továbbá nem javasolt az ECO az átlagnál nagyobb (3 m felett) belmagasságú lakások gazdaságos fűtésére sem a felső légkivezetés miatt!


További információk

Tömeg 5.1 kg
Méretek 72 × 33 × 8.5 cm
Teljesítmény (Watt)

Érintésvédelem

Termosztát

Szállítási határidő

Gyártó cég

adax eco fűtőpanel
ADAX ECO norvég fűtőpanel 1000W
66 000 Ft (Bruttó)