MIÉRT SZERETJÜK az ATLANTIC fűtőpaneleket?

Atlantic fűtőpanel – Solius fűtőpanel – francia elektromos fűtőtestek,  konvektorok,  fűtőpanelek és radiátorok

Atlantic fűtőpanel: pár éve Magyarországon még azt hittük, hogy csak a norvég fűtőpanel létezik. Azt sem tudtuk, hogy van ilyen gyártó (mely mellesleg Franciaország egyik legnagyobb gyárcsoportja), néhányan talán egy komoly hanglemez kiadóra gondoltak az ATLANTIC szó hallatán.

Aztán ahogy egyre több felhasználó osztotta meg pozitív tapasztalatait ismerőseivel, már egyre kevésbé kell elmagyarázni szaküzleteinkben az Atlantic fűtőpanel és egyéb fűtőtestek előnyeit más igényes  gyártókhoz képest. Azonos tudás jóval olcsóbban!

Nagyon fontos, hogy az Atlantic – Thermor gyárcsoport nem csak konvekciós fűtőtesteket gyárt, mint a norvégok. Sőt elmondhatjuk, hogy Franciaországban a sima konvektorokat nem is nagyon vásárolják. Ott már a sima infra fűtőpanel (Solius Ecodomo) is alulmarad eladásban a hőtároló képességgel felruházott “GENTLE HEATING” elektromos radiátorok mellett. (pl. NIRVANA)

Tartalom

Itt csak egy gyors áttekintést adunk fajtánként, (Atlantic Solius fűtőpanel, F129D,  F119D, F19D konvektor, Nirvana radiátor) akiket bővebben érdekel, kérem látogassa meg a csak francia Atlantic fűtőpanel, konvektor és radiátor választékát bemutató saját honlapunkat itt a képre kattintva.

A válogatás közben még arra sem kell figyelnünk, hogy jó-e fürdőszobába az adott fűtőpanel, hiszen mindegyik Atlantic fűtőtest IP24 védettségű, így bármelyik használható vizes körülmények között is.

A következőkben ársorrendben (és valószínűleg fogyasztási sorrendben is, a legtöbbet fogyasztóval indulva) mutatjuk be röviden a már ERP előírásoknak megfelelő, 2018-tól forgalmazott típusokat, pl. a közkedvelt Atlantic Solius panelt is, a végén még visszatérve a kifutottakra (F117P, F117D, ALTIS,)

ErP Ready Atlantic elektromos fűtőtestek ársorrendben – a  képekre kattintva azonnal a webáruházra jut (árak – vásárlás)

Atlantic logolGARANCIA 5 év


ATLANTIC F19D design HD fűtőpanel jellegű konvektormechanikus termosztáttal, mobil kivitelben, dugvillával szerelve

Atlantic F19D fűtőbetét
Az Atlantic F119 Design elektromos radiátor belsejében egy megnövelt hőleadású, alumíniumötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét dolgozik, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

F19D konvektorA fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24  védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.

Az Atlantic F19D fűtőpanel védelmi rendszerei

Az F19D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a túlfűtés védelem automatikusan lekapcsolja a készüléket.

Atlantic F19D mechanikus termosztátja

Az Atlantic F19D konvektor a régebbi típus, az F17D termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált  termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet.

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W


ATLANTIC F119D fűtőpanel elektronikus termosztáttal (tekerős) mobil  kivitelben HD panel

 F119D elektromos konvektor, mobil kivitelKülönbség az F19D és F119D fűtőpanelek között

Az egyik legnagyobb különbség az F19D és az F119D készülék között a termosztát. Az F19 mechanikus, az F119D elektronikus. Külsőben és fűtőbetétben megegyeznek.

Ajánlott elhelyezés:  a falon rögzítve, a padlótól 10-20 cm magasan, csak vízszintesen!

Az Atlantic F119 Design fűtőpanelben pontos elektronikus termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház és megnövelt méretű fűtőrács található.

Az Atlantic F119 Design elektromos konvektor belsejében egy megnövelt hőleadású, alumíniumötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét dolgozik, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

Az elektromos konvektor kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik, így a fürdőszobákba is ajánlott.

Az Atlantic F119D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

Atlantic F119D elektronikus termosztátja

Az Atlantic F119D fűtőpanel a régebbi típus, az F117D termosztátját örökölte.

Az egyik legnagyobb különbség az F119D és az F129D készülék között a termosztát. Az F129 programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik, az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és beállítható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait, így segítve Önt a megtakarításban.

Garancia: 5 év 

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W


ATLANTIC F129D  fűtőpanel, HD 2in1 panelben – a programozható termosztáttal

KOMFORT

 F129D konvektor Könnyű programozás: programozza a készüléket az élet ritmusának megfelelően akár minden napra a nagyobb kényelemért és megtakarításért
• Gyors melegítés a készülék felületén történő hatékony és homogén hőeloszlásnak köszönhetően
• Alumínium fűtőelem diffúzorral amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
• IP 24-es védelem kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében
• Automatikus túlmelegedés védelem beépített borulás érzékelővel

ELŐNYÖK
• Akár 25%-os energia megtakarítás (mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva)
• Nagy precizitású elektronikus termosztát
• Ergonomikus LCD digitális vezérlés
• ErP-ready – 2018 – 2018 január 01-től az Unióban nem gyártható az új energiatakarékossági követelményeknek nem megfelelő elektromos fűtőtest!

Alapkövetelmény a fűtőtest programozhatósága, napi és heti ciklusban, mellyel akár 25%-al kisebb lehet az energia felhasználása egy mechanikus termosztátos egyszerű fűtőtesthez képest!

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000-2500 W


ALTIS ECOBOOST WIFI FŰTŐPANEL –  akár 35% megtakarítás

Atlantic Altis EcoBoost WIFI fűtőpanel (konvektor) akár 35% energia megtakarítással!

Az Atlantic Altis Ecoboost fűtőpanel kategóriája legintelligensebb megoldásaival rendelkezik, hiszen a beállított programot a jelenlét-érzékelő képes felülbírálni a leggazdaságosabb fogyasztás érdekében!

Atlantic Altis EcoBoost WIFI fűtőpanelRövidesen, reményeink szerint a 2019-es fűtési idény kezdetére már WIFI-s kivitelben is forgalmazni fogjuk.

Digitális és programozható termosztáttal (0,1°C-on belüli érzékelési tartománnyal),  LCD kijelzővel, jelenlét érzékelővel, Boost technológiával és HD 2in1 kialakítással segítenek több energiát spórolni, miközben még komfortosabb meleg érzetet biztosítanak.

HD 2in1 panel biztosítja a gyors és homogén hőkibocsátást!

IP24 érintésvédelmi osztály, fröccsenő víz elleni védelem. (Dugvillával, fali konzollal szállítjuk)

Fűtőegység: kerámia magos, alumínium ötvözet (lamellás)

Fűtés módja: konvekciós fűtés (hőáramlás)

Vezérlés: Wifis távoli elérés okostelefon vagy tablet használatával, jelenlét érzékelés, ablaknyitás érzékelés

Garancia: 5 év

Teljesítmények: 1000W – 1500W – 2000W

Kompatibilis az F119 és F129D széria gurulós lábával, így mobil készülékké tehető. Belső felépítése, konvekciós fűtőbetétje (alumínium lamellás, kerámia magos) is teljesen hasonló.


ATLANTIC SOLIUS ECODOMO – az igazi fűtőpanel.francia elektromos fűtőpanel

Fontos tudni, hogy az Atlantic Solius valóban fűtőpanel, hiszen pl. a “norvég elektromos  fűtőpanelek” valójában konvektorok, melyek csak konvekciós elven működnek, közvetlenül a levegőnek átadva a fűtőbetétek hőenergiáját, ezzel a levegőt áramlásba hozva!

Az Atlantic Solius titka, hogy a belsejében valójában nem egy egyszerű kis fűtőbetét, hanem egy nagyméretű alumínium fűtőtest (panel) működik, úgy bocsájtja ki az infrasugarakat, mint egy sötétsugárzó! A perforált takarólemeznek köszönhetően a külső rész már nem balesetveszélyes. A panel visszahűtése közben konvekciós hőáramlás is létrejön!

Nagy belmagasságú helyiségekbe is gazdaságosan használhatók, mert a levegő mellett a napsugárzáshoz hasonló, kellemes sugárzó meleget is érzünk, az elkészített hőenergia nem száll fel azonnal a mennyezet alá, hanem elnyelődik és visszasugárzódik a tárgyakban és épület-szerkezetekben. Ezzel a fűtési móddal elérhető, hogy kicsi legyen a különbség a padló és a mennyezet hőmérséklete között.

Ez a fűtési mód hasonlít legjobban pl. egy cserépkályha által létrehozott komfort érzetre!

A fűtést nagy pontosságú elektronikus termosztát vezérli. Különlegesség, hogy jelenlét-érzékelője szükségtelenné teszi a heti programozást, hiszen a vezérlés leköveti használója életritmusát, sőt még szellőztetésérzékelő is van benne (kikapcsol, ha szellőztetnek, nem fűt feleslegesen)

A fentiek alapján e fűtőtestek akár 30%-os megtakarítással is (használattól függ) üzemelnek az egyszerű konvektorokhoz képest!

atlantic solius LCD fűtőpanel programozható termosztáttalFontos, hogy dacára a sugárzó (infra) jellegnek, a fűtőpanelek felületi hőmérséklete alig több, mint 60 C fok, azaz egyáltalán nem balesetveszélyes! (az infrapanelek felületi hőmérséklete 95-105 fokig terjed).

Gurulós lábak itt is használhatóak! (nem a csomag része)

Fali konzollal, dugvillával nincs szerelve, de kérhető! Elhelyezés: padlószinttől 15-40 cm magasan!

Termékválaszték1000W – 1500W – 2000W

ATLANTIC SOLIUS LCD – infra fűtőpanel programtermosztáttal

2018-as típus. Új forma, új termosztát! Az Atlantic Solius Ecodomo változat kedvelt jelenlét-érzékelője kikerült, az F129D programtermosztátja pedig bekerült az új Atlantic Solius LCD-be.

A konvekciós áramlás már nem előre, hanem közvetlenül  felfelé irányul, azaz pl. függönyös ablakok alá nem javaslom az elhelyezését!

A tartozék falikonzol mellett már dugvillával szerelt hálózati kábelt kapunk.


Atlantic Nirvana elektromos radiátorAtlantic NIRVANA – a radiátor

A radiátorok jellemzője a nagy pontosságú elektronikus digitális termosztát (+/- 0,1 ° C), amely biztosítja az egyenletes hőmérsékletet az egész szobában, és növeli az energia-megtakarítást.

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából.
Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott, mellyel elérhető, hogy a nagy felületű panel rendkívül egyenletesen adja le a helyiség fűtéséhez szükséges hőmennyiséget!

A Nirvana hasonlóan fűt a Soliushoz, de az infrafűtés tovább van fejlesztve a fűtőpanel mögött elhelyezett kompozit hőtároló lemezzel.

Fontos azonban, hogy ez a hőtároló képesség nem arra szolgál, hogy éjszakai árammal használhassuk (kevés), a külső hőmérséklettől függően a vezérlés mindig annyi energiát közöl a panellel, hogy a felület mindig meleg maradjon! Gondoljunk csak egy egyszerű konvektorra vagy akár a sokat reklámozott infra padlófűtésre. Az üzemidejük 24 óra alatt 5-8 óra, azaz a fűtés nagy része alatt hidegek, mert kis tömegük miatt azonnal kihűlnek…

Fali konzollal, dugvillával nincs szerelve, de kérhető! Elhelyezés: padlószinttől 15-30 cm magasan!

Termékválaszték: 1000W (rendelésre) – 1500W – 2000W

oniris gentle heating, francia radiátorATLANTIC “GENTLE HEATING” RADIÁTOROK

ACCESSIO DIGITAL, AGILIA IO, ONIRIS SMART PILOT, GALAPAGOS, MARADJA SMART PILOT, COZYTOUCH VEZÉRLÉS

Kérjük a részletekért látogassa meg ATLANTIC honlapunkat ide kattintva!


GALÉRIA, REFERENCIA FOTÓK ITT


Az Atlantic törölközőszárító radiátorok

már az elektromos fűtés minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Az eddig megszokottól eltérően a fürdőszoba főfűtésére is alkalmasak, saját termosztáttal rendelkeznek, elegánsak, jól használhatóak és nem utolsósorban nagyon jó ár-érték arányú termékek!

Utólagos elhelyezésük is egyszerű, hiszen a csempe megbontása nélkül szerelhetjük fel 10-20 perc alatt törölközőszárítónkat!

elektromos törölközőszárító radiátorokAz elektromos törölközőszárító belsejében folyadék áramlik, így bekapcsolás után minden rész gyorsan átmelegszik.

Főfűtésként – teljesítménytől függően 3 – 9 m2 fürdőszobába javasoljuk őket!

 

Atlantic  elektromos radiátorok műszaki tulajdonságai

  • Teljesítmény: 500W/750W/1000W
  • 2 év garancia
  • Modern megjelenés
  • Biztonságos, csendes, hosszú élettartam
  • Könnyen falra szerelhető
  • Elektronikus termosztáttal (< 0.5°C)
 • 6 Üzemmód: Comfort, Comfort-1°C, Comfort-2°C, Economy, Frost-free, Stop

Atlantic törölközőtartó radiátor már vásárolható programtermosztáttal is: DORIS 3 DIGITAL


Honlapunkon egy gyors, áttekintő árlistát itt talál:  ATLANTIC ÁRLISTA


KIFUTOTT, MÁR NEM KAPHATÓ KONVEKTOROK

Az F117P fűtőtest ugyanolyan konvekciós elven működik, mint pl. a norvég rendszerek, azaz elektromos konvektor! A fűtőtest alján gravitációsan beáramló hideg levegő az alumínium ötvözetből készült, lamellás, nagy felületű fűtőbordákon keresztül áramolva megmelegszik és fűti a helyiséget.

Mivel a fűtőelem nem izzik (nem izzószálas, hanem fűtőbetétes),  alig 250 C fokon működik, így nem égeti el a helyiségben lévő szálló port, így nem ártalmas az egészségre és gyakorlatilag 98%-os hatásfokkal, gazdaságosan fűt.

Kis helyen – viszonylag rövidek a panelek – nagy teljesítményt tudunk használni. A legkisebb szobától akár 18-20 m2-es helyiségig megoldható a fűtés egyetlen fűtőpanellel. (hőszigeteléstől függő adat)

Elektronikus a termosztát, azaz teljesen hangtalan a működés!

Külön kiemelendő, hogy ez az elektromos készülék is kettős szigetelésű, IP24 érintésvédelmi besorolású, azaz fröccsenő víz elleni védettségű, így alkalmas fürdőszobai használatra is!!

Teljesen hangtalan, mert az elektronikus termosztát mellett még a lamellás fűtőbetét is rugalmas felfüggesztésű, kiküszöbölve a hőmozgásból adódó hangokat!

Fali konzollal, dugvillával szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-20 cm magasan!

Termékválaszték: 500W – 1000W – 1500W – 2000W


Az Atlantic F117D elektromos fűtőtest (konvektor) is tisztán konvekciósan működik, hasonlóan az F117P szériához.

Itt néhány design elemet is használt a tervező, íves nyomás van a fronton és más a légkivezető rács formája is. Minden másban, azaz a belső részeket, termosztátot illetően megegyezik az F117P sorozattal!

Az F117D készüléknél külön ügyeltek a mechanikai balesetek megelőzésére, a fűtőtest sarkai lekerekítettek, műanyag idommal védettek!

Felpattintható gurulós lábakat is forgalmazunk hozzájuk, azaz ha a hordozhatóság is fontos, nem szükséges a falra felfúrni az elektromos fűtőtestet, bárhol használhatjuk.

A lábakkal kapcsolatban fontos tudni, hogy borulásvédelemmel is ellátott készülék!

Termékválaszték500W – 1000W – 1500W – 2000W – 2500W


Az Atlantic Altis fűtőtest digitális kijelzővel, nagy érzékenységű elektronikus termosztáttal és időzítővel ellátott elektromos fűtőtest elegáns designba rejtve. (nem program termosztátos)

Kategóriájában, akár esztétikai akár minőségi tulajdonságokat figyelembe véve,  talán  a legjobb ár-érték arányú elektromos fűtőkészülék.

Egyenletes hőeloszlás, , kettős szigetelés, IP24 fröccsenő víz elleni védelem, 2 év garancia!

A nagyobb felületű panel már kis részben infra fűtéssel dolgozik!  HD technológia (Homogenous heat Diffusion and Slim design) vékony kialakítás és egyenletes hőeloszlás a panelen.

Gurulós lábak itt is használhatóak! (nem a csomag része)

Teljesen hangtalan, mert az elektronikus termosztát mellett még a lamellás fűtőbetét is rugalmas felfüggesztésű, kiküszöbölve a hőmozgásból adódó hangokat!

Fali konzollal, dugvillával szerelve! Elhelyezés: padlószinttől 15-20 cm magasan!

Termékválaszték 1000W – 1500W – 2000W


Miért válassza az ATLANTIC francia elektromos fűtőtesteket?

Atlantic gyárcsoportJól tudjuk: Franciaországban is a legelterjedtebb fűtési mód az elektromos fűtés, köszönve ezt az atomenergiával termelt elektromos energiának is! A villanyfűtések egyszerűségét és karbantartásigény-mentességét kihasználva tehát régóta ez a legkedveltebb fűtés, így természetesen az erre a célra gyártott készülékek fejlesztése is régóta folyik.

Szakértelem – Az Atlantic közel 40 éve fejleszti elektromos fűtőeszközeit és méltán szerzett hírnevet magának minőségével és megbízhatóságával. Ennek eredményeként ma az Atlantic vezető szerepet tölt be a francia piacon. A termékek tervezése és fejlesztése Franciaországban folyik, és talán az egyetlen olyan márka, amely minden fűtési megoldást kínál.

Minőség – Atlantic minősége elismert  a szakemberek között. A termékeket több, mint 20 európai gyáregységben készítik magas minőségi követelményeknek megfelelően, így az Atlantic – Thermor gyárcsoport ma Franciaország egyik vezető gyára.

5000 ember dolgozik azon, hogy az Ön számára a legjobb megoldásokat és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak minden egyes nap.

Item added to cart.
0 items - Ft