IPARI FŰTÉSEK – csarnokfűtés

SVÉD IPARI FŰTÉSEK, CSARNOKFŰTÉS, RAKTÁRFŰTÉS, MŰHELYFŰTÉS, FŐFŰTÉS ÉS ZÓNAFŰTÉS

ipari fűtések elektromos infrafűtésLegyen a megoldandó feladat egy csarnok vagy raktár fűtése, egy műhelyben egy munkahely zónafűtése, egy éttermi terasz utólagos befűtése, mindenre igyekszünk optimális megoldást kínálni. A PHF rendkívül hatékony, energiagazdaságos és környezetbarát elektromos infra fűtési rendszereket kínál az ipari fűtések területén is.

Az elektromos ipari fűtések területén miért is jó választás a svéd Energotech fűtőtest?

Az infrafűtések (sugárzó fűtések) működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először a talajt és a rajta lévő tárgyakat melegítik fel, a levegő csak ezután melegszik fel, másodlagosan, közvetett módon. A nap sugárzó hatását akkor is érezhetjük például, mikor árnyékból kilépünk a napra, pedig a levegő hőmérséklete ugyanaz! Valahogy így működnek a sugárzó fűtőkészülékek is.
A  sugárzás a hagyományos – meleg levegőn alapuló – fűtési megoldásokkal szemben először az emberi testet és a tárgyakat melegíti fel, ezáltal sokkal magasabb hőérzetet biztosít. Sokkal hamarabb érezhető hatással, ezáltal sokkal kisebb költséggel, mint a konvekciós fűtési megoldások.

ipari fűtések, energotech energostripA sugárzó fűtés előnyei a hagyományos (konvekciós) fűtési megoldásokhoz képest:

  • a helyiség levegőjét nem közvetlenül melegítik, magas hatásfokkal rendelkeznek, és akár 30-50 %-os energiamegtakarítás is elérhető használatukkal ugyanaz a hőérzet jóval alacsonyabb levegő hőmérséklet mellett valósul meg
  • gyors felfűtési idő, szinte azonnali meleg érzet
  • nincs felszálló por, mivel a konvekciós fűtésekkel szemben itt nincs felfelé áramló meleg levegő, így egészségre is jóval kellemesebb hatású
  • tiszta, hangtalan és gyakorlatilag karbantartásmentes működés (pl. a hőlégbefúvókhoz képest)
  • egy nagyobb területen belül  igény szerint kialakíthatóak különböző mértékben fűtött zónák is (zónafűtés), így csak a feltétlenül szükséges energia kerülhet felhasználásra
  • az általános  mennyezeti elhelyezés  helytakarékos megoldás, valamint a felületi hőmérséklet is nagyobb lehet, ami segít a nagy hatékonyság elérésében
  • magas élettartam: akár 15-30000 óra

 

ENERGOTECH SVÉD IPARI FŰTŐTESTEK SAJÁT HONLAPJA

 

A sugárzó fűtőkészülékek által sugárzott energia egyformán eléri az emberi testet és a környező objektumokat, csakúgy, mint a falakat és a padlót.

Így a helyiségen belüli összes felület egy kiegyenlített egyensúlyi hőmérsékletet fog felvenni, így egyenletes lesz a hőérzetünk.

ipari fűtések, EIR3000 sugárzó, energotech, templomfűtésPl. egy 3 m belmagasságú helyiségben a padló és a mennyezet hőmérsékletének különbsége sugárzó fűtést alkalmazva csak 1°C,  meleg levegős – konvekciós – fűtésnél ez a különbség akár 10°C is lehet. A padlók és falak felületének hőmérséklete az elnyelt sugárzás miatt akár 3°C -al is magasabb lehet a környező levegőénél, és így az ablakok belső oldalának hőmérséklete is jelentősen növekszik.

Az eredmény a belső légáramlás csökkenése, és kellemes komfortérzet akár 40 m magas helyiségekben is.

A sugárzó ipari fűtések alkalmazási területei a lakásban alkalmazható megoldásoktól kezdve a kisebb szerelőműhelyek és akár 40 méter magas hatalmas ipari létesítmények, sportcsarnokok, raktárépületek fűtésére alkalmas berendezésekig terjed.

A technológia még szabadtéri környezetben is kiválóan alkalmazható!

phf webáruházA svéd ipari fűtések teljes főfűtésre és zónafűtésre is alkalmasak. Zónafűtésnél a szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük. Lehetőség van arra is, hogy bizonyos területek fűtését időben szakaszosan oldjuk meg egy időkapcsoló vagy mozgásérzékelő segítségével.)

Ipari fűtések területén rendkívül fontos a jó méretezés, mert az infrafűtéseket egész másképp méretezzük, mint a hagyományos fűtéseket, másképp főfűtésre és másképp zónafűtésre!

Forduljon szakértőinkhez: ajanlat(kukac)futesprofi.hu

A svéd fűtéseinken kívül jól alkalmazhatóak még kisebb terekbe a viszonylag alacsony felületi hőmérsékletű (3-400 C Fok) PHF  vagy MO-EL infra sötétsugárzók is, melyekről bővebb infót honlapunkon a kosárra kattintva talál.

Item added to cart.
0 items - Ft