PADLÓFŰTÉS ELEKTROSZMOG NÉLKÜL

Elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, fűtőkábel, padlószenzoros termosztát

elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, BVF H-MATElektromos padlófűtés beltérben – BVF fűtőszőnyegek

Az elektromos padlófűtés beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

BVF fűtőszőnyeg, fűtőkábel

A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is. A BVF kéteres fűtőbetéttel szerelt kábelben oda-vissza megy a fűtőszál így csak egy oldalon szükséges csatlakoztatni. Termékeink 2,5m-es gyárilag készre szerelt és többszörösen tesztelt bekötővezetékkel rendelkeznek.

BVF padlófűtés, elektromos fűtőszőnyeg ragasztásaAkár új építés akár csak egy burkolat csere alkalmával könnyedén kivitelezhető. Fürdőszobák esetében a valós hőigénytől függetlenül a nagyobb teljesítményű (150W/m2) fűtőszőnyegeket javasoljuk a gyors és dinamikus felfűtés érdekében.

Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő burkolaton is kialakítható.

Elektromos padlófűtés rétegrend – fűtőszőnyeg

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni, de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is. A flexibilis hordozóréteg öntapadó felülete biztonságosan rögzíti a fűtőszőnyeget a burkolás idejéig.

Gyors és egyszerű az elektromos padlófűtés kialakítása

A BVF H-MAT kéteres fűtőszőnyeg csak egy oldalon rendelkezik bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

Karbantartásmentes

elektromos padlófűtés, duplaszenzoros termosztátA BVF elektromos fűtőszőnyegek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is ugyanennyi időt vesz igénybe.

Termosztátok dupla szenzorral (padló és levegő szenzor) (vásárlás a képekre kattintva)

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. A szoba hőmérséklete mellett beállítható a padló maximális hőmérséklete fűtés közben. Fontos ez bizonyos betegségben szenvedőknek és akiket zavarhat a magasabb padlóhőmérséklet. Hasonló így a fűtés mechanizmusa, mint amikor egy hagyományos központi fűtéses rendszernél a kazán előre menő hőmérsékletét állítjuk be!

Bővebb fűtéstechnikai leírást itt talál honlapunkon a padlófűtésekről


ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS – GYAKORI KÉRDÉSEK

Elektromos padlófűtés – fűtőszőnyeg méretek

A beltéri  fűtőszőnyegek általában 50 cm széles tekercsben vannak a csomagban. a hordozó réteg (fehér háló) bárhol szabható, így bármilyen hosszban visszafordítható (kígyóvonalban) a fűtőszőnyeg a falnál, sőt a kábel egy részét visszaszedve a hálóról jóval odébb is folytathatjuk a fektetést!  A fűtőszőnyeg kiválasztásakor tehát csak a fektetendő terület meghatározása fontos m2-ben.

 Gyors videó a lerakás egyszerűségéről ide kattintva

A fűtőkábel nem! Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kis felesleg esetén megoldás a maradék kábel körbefuttatása a falak mentén (visszaszedve a hálóról)

A BVF dupla szigeteléssel rendelkező kábelei jól tűrik a pontszerű terheléseket így a burkolás idejére rá lehet lépni, a tapasztalat szerint is jól bírják. Természetesen a szerszámokkal  óvatosan kell bánni az átadott fűtési rendszer felületén és a megfelelő mérésekkel ellenőrizzük azt (ellenállás mérése) a végleges burkolás előtt is.

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne, de az érték levegőn értendő! A padlószerkezetben  hővezető anyagok veszik körbe a kábelt, melyek elvezetik a hőt. Elektromos padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete a lényeg. A  szabvány szerint max 29-31°C között mozog, melyet a termosztát tart megfelelő értéken.

Az egyik legstabilabb elektromos hőleadó a modern fűtéstechnika világában. A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg várható élettartama, ellenállás-változás nélkül ~45-50 év.

A megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag dupla szenzoros (padlószenzor + levegőszenzor)  termosztáttal üzemeltethető.

Termosztátjainkat itt találja árakkal: TERMOSZTÁTOK

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges.

Javasolt minimum 4-6mm-ben felhordani a csemperagasztót.(a fűtőszőnyeg vastagsága 4mm)

Elektromos padlófűtés esetében is érdemes jó minőségű flexibilis csemperagasztót! Vizes helyiségek esetében a fogadó felületet kent vízszigeteléssel kell ellátni .

Alkalmazástechnika

Soha ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

2 ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor elhelyezésére is egyenletesen szétosztva a távolságot a kábelek közt.


 Látogassa meg a elektromos padlófűtésekkel foglalkozó külön szakirányú honlapunkat is:

PADLOFUTES.INFO.HU


Elektromos padlófűtés – FŰTŐKÁBEL

elektromos padlófűtés, fűtőkábel, BVFA fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológiaalkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak. A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés).

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

A fűtőkábellel kialakított hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folyamatosan melegen tartható, hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magából a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

A fűtőkábelek alacsony beruházási költsége tovább csökkenti a a napelemmel történő üzemeltetés megtérülési idejét.


A BVF termékeken kívül forgalmazzuk még a következő márkákat: (a képre kattintva a részletes adatokhoz jut)

Devi elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg      elektromos padlófűtés, elektra fűtőszőnyeg   

Egyszerű ajánlatkérés
Hogyan szólíthatjuk?
Kérem adja meg emailcímét!
Amennyiben komolyabb ajánlatot igényel (pl. komplett lakásra, házra), lehetőleg alaprajzzal és hőszigetelési adatokkal ide írhat: ajanlat(kukac)phf.hu
(A cég GDPR adatvédelmi szabályzatát a honlapon megtalálja a bal alsó sarokban)

Item added to cart.
0 items - Ft
SimplePay vásárlói tájékoztató