Elektromos PADLÓFŰTÉS ELEKTROSZMOG NÉLKÜL

Elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, fűtőkábel, padlószenzoros termosztát

elektromos padlófűtésElektromos padlófűtés beltérben – BVF fűtőszőnyegek

Az elektromos padlófűtés beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

BVF fűtőszőnyeg, fűtőkábel

A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is. A BVF kéteres fűtőbetéttel szerelt kábelben oda-vissza megy a fűtőszál így csak egy oldalon szükséges csatlakoztatni. Termékeink 2,5m-es gyárilag készre szerelt és többszörösen tesztelt bekötővezetékkel rendelkeznek.

BVF padlófűtés, elektromos fűtőszőnyeg ragasztásaAkár új építés akár csak egy burkolat csere alkalmával könnyedén kivitelezhető. Fürdőszobák esetében a valós hőigénytől függetlenül a nagyobb teljesítményű (150W/m2) fűtőszőnyegeket javasoljuk a gyors és dinamikus felfűtés érdekében.

Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő burkolaton is kialakítható.

Elektromos padlófűtés rétegrend – fűtőszőnyeg

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni, de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is. A flexibilis hordozóréteg öntapadó felülete biztonságosan rögzíti a fűtőszőnyeget a burkolás idejéig.

Gyors és egyszerű az elektromos padlófűtés kialakítása

A BVF H-MAT kéteres fűtőszőnyeg csak egy oldalon rendelkezik bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

Karbantartásmentes

duplaszenzoros termosztátA BVF elektromos fűtőszőnyegek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is ugyanennyi időt vesz igénybe.

Termosztátok dupla szenzorral (padló és levegő szenzor) (vásárlás a képekre kattintva)

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. A szoba hőmérséklete mellett beállítható a padló maximális hőmérséklete fűtés közben. Fontos ez bizonyos betegségben szenvedőknek és akiket zavarhat a magasabb padlóhőmérséklet. Hasonló így a fűtés mechanizmusa, mint amikor egy hagyományos központi fűtéses rendszernél a kazán előre menő hőmérsékletét állítjuk be!

ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS – GYAKORI KÉRDÉSEK

Elektromos padlófűtés – fűtőszőnyeg méretek

A beltéri  fűtőszőnyegek általában 50 cm széles tekercsben vannak a csomagban. a hordozó réteg (fehér háló) bárhol szabható, így bármilyen hosszban visszafordítható (kígyóvonalban) a fűtőszőnyeg a falnál, sőt a kábel egy részét visszaszedve a hálóról jóval odébb is folytathatjuk a fektetést!  A fűtőszőnyeg kiválasztásakor tehát csak a fektetendő terület meghatározása fontos m2-ben.

 Gyors videó a lerakás egyszerűségéről ide kattintva

A fűtőkábel nem! Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kis felesleg esetén megoldás a maradék kábel körbefuttatása a falak mentén (visszaszedve a hálóról)

A BVF dupla szigeteléssel rendelkező kábelei jól tűrik a pontszerű terheléseket így a burkolás idejére rá lehet lépni, a tapasztalat szerint is jól bírják. Természetesen a szerszámokkal  óvatosan kell bánni az átadott fűtési rendszer felületén és a megfelelő mérésekkel ellenőrizzük azt (ellenállás mérése) a végleges burkolás előtt is.

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne, de az érték levegőn értendő! A padlószerkezetben  hővezető anyagok veszik körbe a kábelt, melyek elvezetik a hőt. Elektromos padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete a lényeg. A  szabvány szerint max 29-31°C között mozog, melyet a termosztát tart megfelelő értéken.

Az egyik legstabilabb elektromos hőleadó a modern fűtéstechnika világában. A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg várható élettartama, ellenállás-változás nélkül ~45-50 év.

A megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag dupla szenzoros (padlószenzor + levegőszenzor)  termosztáttal üzemeltethető.

Termosztátjainkat itt találja árakkal: TERMOSZTÁTOK

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges.

Javasolt minimum 4-6mm-ben felhordani a csemperagasztót.(a fűtőszőnyeg vastagsága 4mm)

Elektromos padlófűtés esetében is érdemes jó minőségű flexibilis csemperagasztót! Vizes helyiségek esetében a fogadó felületet kent vízszigeteléssel kell ellátni .

Alkalmazástechnika

Soha ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.

2 ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor elhelyezésére is egyenletesen szétosztva a távolságot a kábelek közt.


 Látogassa meg a elektromos padlófűtésekkel foglalkozó külön szakirányú honlapunkat is:

PADLOFUTES.INFO.HU


Elektromos padlófűtés – FŰTŐKÁBEL

elektromos padlófűtés, fűtőkábel, BVFA fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológiaalkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak. A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés).

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

A fűtőkábellel kialakított hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folyamatosan melegen tartható, hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magából a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

A fűtőkábelek alacsony beruházási költsége tovább csökkenti a a napelemmel történő üzemeltetés megtérülési idejét.


A BVF termékeken kívül forgalmazzuk még a következő márkákat: (a képre kattintva a részletes adatokhoz jut)

DEVI vásárlás, árak      elektra fűtőszőnyeg   

 

Item added to cart.
0 items - Ft