Fürdőszoba fűtés fajtái, elektromos törölközőszárító főfűtésre is!

Fürdőszoba fűtés, elektromos törölközőszárító, gyorsfűtés, infrapanel

FÜRDŐSZOBA  FŰTÉS – elektromos törölközőszárító

elektromos fürdőszoba fűtés, elektromos törölközőszárító radiátorokHogyan válasszunk igényeinknek megfelelően a különböző fürdőszoba fűtés rendszerek között?

Ha lehetőség van rá (új lakás és házépítésnél vagy teljes felújításnál) a padlófűtést semmiképp ne hagyjuk ki. Az elektromos fűtőszőnyeg egy elektromos törölközőszárító radiátorral kiegészítve a legprofibb és komfortosabb megoldás!

Ha nem nyúlhatunk a padlóhoz és ha van elég hely a falon (gondolok itt a padlószinttől való 15-20 cm-es ideális elhelyezési magasságra is), akkor a legegyszerűbben utólagosan kialakítható fűtés – megfelelő méretezéssel – egy fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott saját termosztátos fali fűtőpanel.

Ha állandóan a normál 22-25C fokos hőfokon tartjuk a fürdőszobai hőmérsékletet, akkor a fűtőpanelt normál méretezéssel vegyük. Persze sokaknál elvárás a nagyobb hőfok – pl. kisgyermek esetén -, ezért is javasoljuk, ha a normál hőszigeteléshez tartozó teljesítmény igény átlagosan 35W/légm3, akkor itt a 45 W/légm3 a kiindulás!

Amennyiben igény az, hogy napközben elég az alacsonyabb (pl. 18-20  C fok), viszont fürdés előtt gyorsan Fürdőszobai elektromos fűtés fűtőszőnyeggelfel kéne emelni a hőmérsékletet 26 fokra, akkor a fűtőpanelt méretezzük túl, legalább 1,5 szorzóval, hogy az igényelt “gyorsfűtési szakasz” viszonylag rövid legyen.

Ha alig használt a fürdő és szeretnénk sokat spórolni a fűtésszámlán, és nem szükséges a napközbeni fürdőszoba fűtés (elég az a hőmennyiség, ami a szomszédos helyiségekből átjön), akkor a gyorsfűtés használata javasolt. Létezik ventilátoros illetve infra fűtő fajtája is.

Állandó és egyenletes fűtésre termosztátos elektromos törölközőszárító radiátoraink is kitűnően megfelelnek, ráadásul a fűtés mellett nyáron is kihasználhatjuk szárító funkcióját!

Ha nincs helyünk a falon vagy igényeljük az infra szaunahatást, akkor a mennyezeten elhelyezhető infrapanel rendszer kialakítása megfelelő termosztát segítségével a megoldás.

Dizájnos termék és hasznos is a tükör infrapanel, mely a fűtés mellett páramentes tükröt is biztosít!

Kiegészítő fűtésnek is remekül használható egy infrapanel, amit csak fürdés idejére kapcsolunk be!


Önálló “fürdőszobafűtéses” honlapunk itt:  furdo.futesprofi.hu


Fürdőszoba fűtés lehetőségei – A KÉPEKRE KATTINTVA AZONNAL A TERMÉK ADATAIHOZ, FAJTÁIHOZ JUT WEBÁRUHÁZUNKBAN

   fürdőszobai fűtés Atlantic fűtőpanelekkel1. ATLANTIC fűtőtestek, konvektorok, fűtőpanelek

Bármely Atlantic elektromos fűtőtest (fűtőpanel vagy radiátor)  IP 24 (fröccsenő víz elleni) védelemmel rendelkezik, ezért a fürdőszobában is nyugodtan használhatja őket.

Egyrészt kettős szigetelésűek másrészt kialakításuknál fogva a rájuk fröccsenő víz nem jut be a fűtőtest belsejébe.

A fürdőszobai használatkor legalább két dologra érdemes figyelni:

– a fűtőtesteteket (konvektor, fűtőpanel, radiátor) legalább 60 cm-re tegyük a folyóvíztől (csapteleptől) és pl. kádban ülve vagy állva ne érhessük el

– méretezésnél pedig lényeges, hogy mivel a fürdőszobában magasabb az elvárt hőfok (22 helyett 25-26 C fok), a fűtésteljesítmény számításánál egy átlagos hőszigetelésű házban is már legalább 45- 50 W/légm3 -rel jó számolni.

Ez segít a legalacsonyabb külső hőmérsékletnél is a megfelelő belső hőmérséklet tartásához, illetve gyorsabb felfűtési időt is biztosít, ami szintén elvárás egy fürdőszobai elektromos fűtésnél.

 

2. Norvég fűtőpanelek

 fürdőszoba fűtés, norvég fűtőpanel, glamox tpvdELEKTROMOS FŰTŐPANELEK – GLAMOX TPVD

A GLAMOX fűtőpanelek vízmentes változatait olyan helyekre tervezték, ahol fokozottan ki vannak téve beázás, vagy extrém páratartalom hatásának.

TPVD sorozat fröccsenő víz elleni védelemmel
Önálló fűtésként alkalmazhatók fürdőszobákban, uszodákban, virágboltokban, üvegházakban és minden olyan helyen, ahol ellen kell állnia a víznek, magas páratartalomnak.
Beépített termosztáttal rendelkeznek, tetszőlegesen beállítható a hőmérséklet 3 és 35°C-fok között. 2020-tól digitális, programozható termosztátos DT verzióval forgalmazzuk, az olcsóbb ET termosztát kifutott.

Külalakra megegyeznek a Glamox TPA sorozatával:

35cm magas kivitelben készülnek, 400, 600, 800 és 1000W teljesítményben

ELEKTROMOS FŰTŐPANELEK – ADAX VPS9 és VPS10 széria

A fürdőszobai használatra különleges biztonsági előírások vonatkoznak. Az Adax VPS9 és VPS10 elektromos fűtőpaneljeit úgy tervezték, hogy akár fröccsenő vízveszélyes területen belül is felszerelhetőek legyenek.

A VPS9 széria  (300 és 600W kivitel, mechanikus termosztát)

A VPS10 széria kettős szigetelésű elektromos fűtőpanel fürdőszobába és mosókonyhába, kifröccsenő víz elleni védelemmel. Ideális fűtőpanel a fürdőszobába.

Maximális felületi hőmérséklet: 60°C, gyermekszobában is alkalmazható. Túlmelegedés elleni védelemmel ellátva.

4 különböző teljesítményű kivitelben 400W-tól 1000W-ig, mindegyik elektronikus termosztáttal szállítva.


3. Infrapanel a fürdőszobában

elektromos törölközőszárító vizes helyiségek fűtése, bvf, infrapanel, üveg panelFürdőszoba fűtés infrapanellel. A cégünk által forgalmazott legmodernebb karbonszálas infrapanelek bátran alkalmazhatóak komoly párának kitett helyen is. (IP44)

Semmilyen nedvességre érzékeny anyag nincs benne, mint a régebbi “fakeretes” infrapaneleknél.

Az infrapanelek működése során kizárólag hosszú hullámú hősugárzás jön létre (15-1000 µm), ez a sugárzási tartomány inkább közelít a cserépkályhák által leadott hőre mint a napsugárzás intenzív és különböző tartományú sugárzására.

Ez az infra sugárzás egészségre kifejezetten kedvező hatású, gondoljunk csak az infraszaunák jótékony méregtelenítő és egyéb kedvező élettani hatásaira.


IP védelemről, fröccsenő víz elleni védelemről (katt)


Az általunk forgalmazott infrapanel oldalfalon vagy mennyezeti síkon elhelyezve, a teljes komfortzónát melegíti, kellemes a valós hőfoknál magasabb hőérzetet kialakítva.

A hősugárzás minden épületszerkezetben, testben elnyelődik és mivel zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Eközben a sugárzó hő számos élettanilag kedvező hatást gyakorol az emberi szervezetre.

Egészséges, zajtalan, nem foglal helyet

Az infrapanelek működése zajtalan, nem szükséges helyet biztosítani a gépészeti elemeknek, ismeretlen fogalom a kazánház. Mennyezeti elhelyezés esetén pedig nem befolyásolja a bútorozást, mely fürdőszobai használatnál bizony nagy segítség lehet.

Láttunk már olyan elhelyezést is, ahol az infrapanel mögé rejtett LED fény adott nagyon kellemes megvilágítást a fürdőnek.

4. Gyorsfűtések

 norvég halogén gyorsfűtésFürdőszoba fűtések halogénsugárzóval vagy ventilátoros fan készülékkel

Amennyiben fontos a gyors, szétáradó meleg, akkor Önnek a helytakarékos norvég halogénsugárzó lesz a jó megoldás.
A fürdőszobákban általában kevés hely áll rendelkezésre fűtőpanel elhelyezésére – a halogénsugárzók ajtó fölé, vagy máshová a helyiség mennyezetéhez közeli helyen kiválóan elhelyezhető.
Azonnal képes óriási hőt közölni a környezettel, tehát Önnek csak akkor érdemes bekapcsolnia, amikor a fürdőszobát használja.
Ellenáll a párának, biztonságos, kimondottan vizes helyekre tervezték.
Ha Ön most is halogénsugárzót használ, de elégedetlen a fogyasztásával, vagy lassúságra panaszkodik, érdemes lecserélnie, hiszen az ADAX VR5 egy igazán modern és energiatakarékos termék.
Alkalmazható ritkán használt helyiségekben is (raktáriroda, WC, öltöző, szociális helyiség).
Halogénsugárzóink 500, 750 és 1000 W teljesítménnyel kaphatóak.
A VR5 fűtőelemek 4 fokozatú kapcsolóval és 1,2 m hosszú csatlakozó kábellel vannak ellátva, hogy minden körülmények között megfelelő megoldást nyújtsanak.

Nem csak a fürdőszobában, hanem fedett teraszon vagy erkélyen is kiválóan használható!

A fali gyors-fűtő ventilátoros (fan) készüléket azoknak ajánljuk, akik gyorsan szeretnék felfűteni a fürdőszobájukat, kevés hellyel rendelkeznek, nem tudnak más készüléket elhelyezni, de ennek ellenére a fürdőszoba kellőképpen nagy ahhoz, hogy kisebb fűtőelemekkel meg tudják oldani a fűtést.


5. Fürdőszoba fűtés – elektromos törölközőszárító radiátor

Atlantic RSS 2012 törölközőszárítóAtlantic elektromos törölközőszárító termosztáttal, akár gyorsfűtővel kombinálva és vizes rendszerre köthetően is

Miért különlegesek és ár-érték arányban a Magyarországon kaphatóak közül miért a  legjobbak az Atlantic francia gyár elektromos törölközőszárítói?

  • alapból nincs rajtuk villásdugó, azaz javasolt a fix bekötés a maximális biztonság érdekében
  •  a legegyszerűbb is saját termosztáttal rendelkezik, a Doris 3 és az Íves RSS 2012 GALBE pedig már programozható is
  • a fűtőbetét zárt, így vásárláskor egy elhelyezésre kész, fagyálló folyadékkal feltöltött radiátort kap – elhelyezés + bekötés=meleg
  • a Doris széria 1000W teljesítményű ventilátoros gyorsfűtő egységgel szerelve is rendelhető, azaz így további energiatakarékoskodás érhető el: használat előtt pár perccel beindítva a turbo fokozatot, napközben és éjszaka alacsonyabb hőmérsékleten is tartható a fürdőszoba
  • a választék komoly: 3 féle nagyság és teljesítmény, egyenes vagy íves csőkialakítás, ventilátoros gyorsfűtővel kombinált típusok is rendelkezésre állnak
  • mindegyik elektromos törölközőszárító tartalmaz fagyvédő funkciót, nem igényelnek karbantartást, fagyálló folyadékkal vannak feltöltve
  • nagyságtól függően 500 – 750 – 1000 W lehet a teljesítményük, azaz a törölközőszárító funkción kívül az adott helyiség főfűtésére is megfelelő a készülék

A képen a legegyszerűbb Atlantic 2012-es széria egyenes csövekkel, alul a kezelő felé döntött termosztát egységgel.

A termosztát alkalmas a fürdőszoba főfűtésének szabályzására, de nyáron külön vezérelhető a törölközők szárítása!


Item added to cart.
0 items - Ft