Fagyvédelem, kültéri fűtések, csőfűtés, rámpafűtés

Fagyvédelem, kültéri fűtés, rámpák és járdák fűtése, csőfűtések

Fagyvédelem kültéri vízvezetékeknél, csöveknél, ereszcsatornáknál

fagyvédelem, önszabályzó fűtőkábel

A BVF SRHC 18/36 önszabályozó fűtőkábel elsősorban ereszcsatornák, csövek fagyvédelemére alkalmas. Könnyedén szabható, nincs szükség bonyolult előzetes tervezésre.

A grafit-polimer fűtőelem hőmérsékletétől függően változtatja saját ellenállását.

A fűtőkábel teljesítménye az aktuális külső hőmérséklet alapján változik, így ha nincs fagyveszély, teljesítménye drasztikusan lecsökken.

fagyvédelem, BVF SRHC önszabályzó fűtőkábelNormál, korrozív és szennyező ipari körülmények között is felhasználhatók. Hosszú élettartamuk mellett a BVF SRHC kábelei nem melegednek túl és még átfedés esetén sem égnek ki.

A kiegészítő csatlakoztató szett használatával hálózati bekötésük gyors és egyszerű, nem igényel különösebb szaktudást és eszközöket.

A képekre kattintva vásárolható, pontos adatok webáruházunkban!


Kültéri fűtőkábelek – fagyvédelem – járda, garázsbejáró, lépcső, sportpálya fagymentesítése

A kültéri fűtőkábeleink extrém időjárási körülmények között is gyorsan olvasztják le a havat-jeget minden típusú burkolatról. Helyes méretezés mellett elegendő akár 5-10 perc is fagypont feletti hőmérséklet eléréséhez. A kültéri fűtőkábelekhez választható vezérlőkkel az üzemeltetési költség és a valós üzemidő minimális. Gyárilag előre szerelt méretek érhetőek el, melyeket a megfelelő fektetési távolsággal tudunk testre szabni az adott felhasználásra és burkolathoz.
Előzetesen is általában 300W/m2 szükséges fűtésteljesítménnyel számoljunk pl. egy térköves garázsbejárónál, azaz elég komoly amperigénye van!
járdafűtés, kültéri fűtés fűtőkábellelBiztonság és értéknövelő beruházás. A BVF SX 28 Snow Defrost kültéri fűtőkábelek járdák, rámpák, gépkocsi felhajtók hó- és jégolvasztásra alkalmasak.
A fűtőkábelek kültéri alkalmazása közel 40 éves múltra tekint vissza. Eleinte kizárólag ipari környezetben, gépkocsi feljárók fűtésére használták, manapság azonban egyre gyakoribb a járdák, akadálymentesített feljárók és lépcsők fűtése családi házak, társasházak körül is.
A BVF SX kültéri fűtőkábel nem igényel karbantartást sem garanciális felülvizsgálatokat. Kiválóan viselik a pontszerű terheléseket melyet egy nagyobb jármű okoz a burkolaton.
Többszörös elektromos szigetelésüknek köszönhetően az üzemeltetés tartósan nedves környezetben is biztonságos. Várható élettartama minimálisan 40-50 év a BVF fűtőkábelekre jellemző kéteres kialakításnak köszönhetően.
A kültéri burkolatfűtések legfontosabb eleme a beépített talajszenzor, mely egyszerre méri a burkolat hőmérsékletét és a nedvesség, hó vagy jég jelenlétét. A fűtési rendszer csak akkor kapcsol be ha a burkolat (nem a levegő) hőmérséklete megközelíti a 0°C-ot és mindemellett van mit leolvasztani.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Nem. A fűtőkábel egy elektromos fogyasztó, akár egy kapcsoló vagy időzítő relé is működtetheti. Azonban a gazdaságos üzemeltetésnek feltétele a megfelelő talajszenzoros vezérlés. Amennyiben a felület a 10-m2-t meghaladja, úgy már erősen javasolt a termosztátos vezérlés.

Amennyiben a talajszenzornak előkészítik a védőcsövezést úgy a vezérlés utólag a megvalósítás után is bármikor illeszthető a fűtési rendszerhez.

A burkolat típusától és vastagságától függ. Próbálja ki fentebb található kalkulátorunkat vagy vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel.

Minden esetben a burkolat ágyazórétegében, betonacél hálón vagy egyéb fémhálón. Ha a burkoláskor nincs jelen térháló úgy a BVF rögzítő szalag alkalmazása javasolt. A fektetést minden esetben a burkolathoz megfelelő fektetési távolsággal végezze.

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Amennyiben hosszabb kábelt kezdtünk el beépíteni mint amennyi elférne, abban az esetben a fektetési távolság sűrítése a megoldás. Soha ne vágja vagy rövidítse a fűtőkábelt, inkább tekerje be egy eredetileg fűteni nem kívánt területre.


 kültéri fűtés, termosztát

 

Kültéri termosztátok

A képre kattintva megismerkedhetnek különböző kültéri használatra alkalmas termosztátjainkkal.

Létezik sínre szerelhető, mechanikus, talajszenzoros szettben kapható, digitális, stb

 

Itt vásárolhatóak és részletes infókat is találnak: WEBÁRUHÁZ

 

Item added to cart.
0 items - Ft
SimplePay vásárlói tájékoztató