Infrafűtés, infra hősugárzók, sötétsugárzók, teraszfűtés, csarnokfűtés

Infrafűtés, teraszfűtés, műhelyfűtés, raktárfűtés

Infrafűtés, mint elektromos fűtés

MO-EL infrafűtés,  olasz vonalizzós infra hősugárzók

A sugárzó mennyezeti fűtés az energiatakarékosság bevált módszere. Miközben nem a levegőt melegítjük, hanem sugárzás által a kiválasztott tárgyakat, ezek lehetnek például padlók, gépek, berendezések, de mindenekelőtt a dolgozó emberek, még a szállítási utak nyitott kapui sem csökkentik a fűtés teljesítményét és nem vezetnek tulajdonképpen semmilyen energiaveszteséghez, mivel a környező levegő nincs melegítve, tehát nem jön létre levegő általi energiaátvitel, mint a klasszikus konvekciós fűtési módszerek esetében.

Vendéglátó egységek, teraszok fűtése

A szabadban eltöltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is valódi felfrissülést, feltöltődést ad. Sajnos azonban az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor így kényeztessük vendégeinket. Környezetbarát és gazdaságos üzemű infrafűtés a megoldás.

Állattartóknak istálló és ólak fűtésére

Az infrasugarak a levegőt, mint közvetítőközeget nem használják, így lehetőség nyílik a folyamatos szellőztetésre is. Megszüntethető az istállók ammóniás levegője, egészséges környezetet biztosítva a lovak számára. Mivel a sugarak célzottan az élőlényeket, tárgyakat melegítik, ezért különösen ajánlott nagy légterű csarnokok, istállók energia hatékony fűtésére. 

Rendezvények, színpadok, sátrak fűtésére

Az infra vonalizzós hősugárzókkal  ősztől tavaszig megoldott a szabadtéri rendezvények, étteremhez kapcsolódó külső teraszok, sátrak, nyitott területek fűtése.

A meleget 100%-osan a vendégekre irányítja.

 

Infrafűtés és különböző infrafűtések részletesen itt:

INFRAFUTESBOLT.HU


Raktárak, csarnokok fűtése

infrafűtés, vonalizzós infrafűtések, csarnokfűtésNagy belmagasságú és nagy légterű helyiségek felfűtése gázzal nagyon költséges, és pazarló megoldás.

Hagyományos fűtéssel több órás előfűtés lenne szükséges, ráadásul a felszálló meleg hasztalanul elillan.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, azonnal kellemessé téve az odalátogatók vagy ott dolgozók komfortérzetét.

A szükséges munkaterületre irányítva egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük. (Zónafűtés)

 

Templomok, műemlékek fűtése 

Templomi fűtések kialakításánál elsődleges szempont az alacsony fogyasztás, továbbá az is, hogy megfeleljenek az esztétikai és nem utolsó sorban a műemlékvédelmi feltételeknek. (Jelenleg ez nagyon sok fűtési megoldásról nem mondható el.)

A templomok nagy belmagassága és a templom rendeltetése miatt is ésszerűtlen lenne az egész templomot fűteni. Hagyományos fűtéssel a felszálló meleg levegő miatt haszontalanul a templom tetejét fűtenénk, míg a padoknál hideg maradna. Ezért sokkal célszerűbb helyi infrafűtést alkalmazni, ami közvetlenül és célzottan a templomba látogató hívőket fűti.

infrafűtés, csarnokfűtés, raktárfűtésIpari üzemek, műhelyek fűtése

Műhelyekre jellemző, hogy viszonylag nagy légterű helységekben kerülnek kialakításra, míg a bennük folyó munkavégzés általában kis területre koncentrálódik. Felvetődik a kérdés: vajon szükséges-e az egész műhelyt felfűteni, vagy elég a helyi fűtés alkalmazása? A kérdés költői, hiszen mindannyian törekszünk a takarékos megoldásokra.

Az infrasugárzók ezzel szemben bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet. A mennyezetre szerelhető infra sugárzók további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

Segítségükkel egyszerűen megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van, s a többi területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel üzemeltessük.


Sugárzó fűtések mechanizmusáról bővebben a honlapunkon ide kattintva!


Infrafűtés –  infra sötétsugárzó

infrafűtés, infra sötétsugárzó,A sötétsugárzók kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmazhatók (IP65). A rögzítésükhöz szükséges speciális tartókonzolok lehetővé teszik a biztonságos és a felhasználás szempontjából legelőnyösebb felszerelést. (falon  vagy mennyezeten)
Elektromos infrafűtő berendezések, azaz fűtésük közben nem kering a levegő, így nem kavarodik fel a por, nincs égéstermék, zajmentes a működés és a hőhatás a bekapcsolást követően azonnal érezhető.

Nagy teljesítményüknek köszönhetően azonnal és hatékonyan fűtenek.
1500-1800-2400-3200 W teljesítménnyel kerülnek forgalomba, így különböző igényeket képesek kielégíteni, legyen szó otthoni használatról, vendéglátásról, medence fűtéséről, stb.

Mivel fűtés közben egyáltalán nem bocsátanak ki fényt, különösen alkalmasak hálószobák, lakóterek, vagy más hangulatvilágítással ellátott helyiségek fűtésére, illetve bármely olyan helyre, ahol nem szerencsés egy “plusz fényforrás“, azaz a fényt kibocsátó vonalizzós infra hősugárzók nem megfelelőek. (pl. templomok, állattartó telepek, fotózások helyszíne, stb).

Összességében a  sötéten sugárzó berendezéseket kiváló hőtermelés, remek teljesítmény, és nem utolsó sorban egészségre jótékonyan ható működés jellemzi.

Nincsenek szabályzóval ellátva, ezért gazdaságos üzemeltetésükhöz szükséges egy termosztát is!


infrafűtés, BVF sötétsugárzóElőnyök az infrapanelekhez képest:

– a sötétsugárzók bordázott felszíne miatt az infrapanelek sík felületével szemben sokkal nagyobb fajlagos felületről szórják az infra sugarakat, a hosszúkás forma révén pedig nagyobb terület besugárzására képesek, így egyszerre nagyobb terület fűtését teszik lehetővé
– az infra sötétsugárzók dönthető falikonzollal kerülnek felszerelésre, így az infrapanelek fix telepítésével ellentétben bármikor változtatható a besugárzási terület
– az infra sötétsugárzók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, ami a magasabb felületi hőmérséklet eléréséhez szükséges. A magas felületi hőmérséklet a nagyobb hősugárzási teljesítményt, tehát az intenzívebb és irányítottabb fűtést eredményezi (250-350 C fok). A nagyobb teljesítmény miatt a felfűtési idő is jóval gyorsabb!
– Ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség. Jellemzően a kisebb helyiségek fűtését egyetlen berendezéssel is megoldhatjuk. Így a beruházási költség is jóval kisebb lesz fajlagosan!
– Az infra sötétsugárzó elegánsabb, modernebb megjelenésével stílust adhat lakásának, irodájának, műhelyének, vagy akár a fedett teraszának.


ITT VÁSÁROLHAT SÖTÉTSUGÁRZÓKAT


Teraszfűtés – Mensa Heating

infrafűtés, mensa heatingA Mensa Heating egy tisztább jövőért dolgozik: innovatív és tartós kültéri fűtőberendezéseket készítünk. Ennek érdekében termékeinket folyamatosan fejlesztjük, és keressük az új, fenntartható forrásból származó alapanyagokat és gyártási technológiákat. Végső célunk a zéró emisszió elérése.

Hogyan működik a fűtőelem?

Mensa Heating termékek fűtőeleme egy 400W teljesítményű kvarc lámpa, ami infravörös sugarakat bocsát ki magából. A Vireoo Professional esetén ezt kiegészíti egy mozgásérzékelő is, ami biztosítja, hogy a termék csak akkor üzemeljen, amikor valaki ténylegesen ül az asztalnál.

A Vireoo egy úgynevezett „Plug&Play” termék, ami azt jelenti, hogy csak be kell dugni a konnektorba, és már működik is. A Vireoo Professional egy kimeneti csatlakozóval is rendelkezik, aminek segítségével 5 készülék is sorba köthető egyetlen 10 Amperes konnektorhoz csatlakoztatva.

Mennyi megtakarítás érhető el a Vireoo-val?
Ha Ön jelenleg gázüzemű teraszfűtést használ, akkor Vireoo-ra váltva akár több, mint 90%-os megtakarítás érhető el.

 

Item added to cart.
0 items - Ft