Padlófűtés laminált padló alá

Elektromos padlófűtés laminált padló alá, melegburkolathoz

padlófűtés laminált padló aláPadlófűtés laminált padló alá. Miért is nagyon fontos ez az új fejlesztés? A laminált parkettás helyiségek utólagos vékonyrétegű padlófűtésének eddig egyetlen megoldása volt, az infra fűtőfilm vagy fűtőfólia. Elég sok gond volt és van az árnyékolás nélküli fűtőfilmek óriási elektroszmog kibocsátásával. Az alumínium fűtőszőnyeg megoldja a problémát. Sőt a lerakása is messze egyszerűbb, gyorsabb, biztosabb!

Padlószint emelkedés nélkül kialakítható. Könnyen telepíthető elektromos padlófűtés laminált padló alá, szalagparketta és egyéb úsztatott burkolatokhoz.

Akár egy burkolatcsere alkalmával vagy a padlóburkolás előtti utolsó pillanatban is gyorsan kialakítható komplett padlófűtés, akár pár óra alatt. Kivitelezése nem igényel speciális szakértelmet vagy eszközöket. Az alumínium fűtőszőnyeg gyárilag készre van szerelve, mindössze a termosztátba kell bekötni.

Például a BVF L-PRO alumínium fűtőszőnyeg egyenletes hővezetést és teljes felületű elektromágneses árnyékolást biztosít a kellemes komfortérzet kialakításához. Ideális kis és nagy alapterületű helyiségek fűtésére, termosztátos vezérlésével szinte minden típusú nem ragasztott meleg (úsztatott) burkolat fűtésére alkalmas.

Az alumínium fűtőszőnyeg felépítése, Dual layer technológia

A BVF L-PRO alumínium fűtőszőnyeg a legegyszerűbben kialakítható  padlófűtés laminált padló. 

Fűtőeleme két darab nano-technológiás fűtőszálat tartalmaz, melyek keresztmetszete alig 1 mm.

A fűtőszálak élettartalma a kéteres kialakításnak köszönhetően hosszabb, mint a hagyományos fűtőkábeleké, kivitelezése gyorsabb és egyszerűbb az egy oldalon történő csatlakoztatásnak köszönhetően.

alumínium fűtőszőnyeg bvfAz alsó szövött karbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt.
A felső alumínium réteg ennél is fontosabb feladatot lát el. Biztosítja a kábelek közötti hővezetést, mechanikai védelmet nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében.

Rétegrend, bekötés, vezérlés – padlófűtés laminált padló alá

Az elektromos padlófűtés laminált padló alá rétegrendje teljesen hasonló a régi fűtőfilmes rendszerekéhez. A sima és portalanított aljzatra 6 mm XPS hőszigetelés kerül. (egymáshoz is rögzítsük) Erre fektethető az alumínium fűtőszőnyeg, melyet ragasztószalaggal rögzítsünk. Az egészre PE fóliaterítés megy, amely mechanikai sérülésektől védi a fűtésrendszert, de a laminált padlónkat is védi a talajpárától.

A lerakásról videót a képre kattintva is talál shopunkban.

Az elektromos fűtőszőnyeg vezérlése duplaszenzoros termosztáttal történik, ugyanúgy, mint a hidegburkolathoz gyártott fűtőszőnyegek esetében.

A burkolat optimális hőmérsékletét egyszerre biztosítja a gyárilag beállított teljesítmény és a termosztát padlóba épített szenzora. Komfort padlófűtésként a padló felületi hőmérsékletét célszerű 25-28°C között tartani, még önálló fűtésként 29-30°C-ban limitálni hasonlóképpen a hagyományos padlófűtésekhez.

Ajánlott termosztátok: BVF701 – Heato9 – Netmostat N1 WIFI

BVF L-PRO alu fűtőszőnyeg melegburkolat aláMilyen burkolathoz jó?

A melegpadló ne ragasztott legyen, hővezetése ne legyen rosszabb, mint 0,15 W/MK, azaz ne legyen jő hőszigetelő!

A vastagsága pedig 14 mm alatt legyen, azaz pl. fenyő hajópadló nem igazán ajánlott az alumínium fűtőszőnyeges elektromos padlófűtésre.

Letölthető használati útmutató


Elektromos padlófűtés előnyei röviden

Mivel a padlófűtés (ha csöves, ha elektromos) nagyrészt sugárzó (infra) fűtés, ezért az infrafűtések legtöbb jó tulajdonságával rendelkeznek.

– nem, nem lebegtetik a port ellentétben a radiátoros rendszerekkel, amik folyamatos mozgásban tartják a levegőt és a port a konvekciós fűtés miatt

– a padlófűtés mindig jóval gazdaságosabb, mint a többi, hiszen a jobb hőérzetünk miatt lejjebb állíthatjuk a termosztátot a szobában

– gazdaságosabb azért is, mert nem fűtjük feleslegesen a mennyezet alatti levegőt (a levegő hőmérsékletének rétegződése (hőeloszlása) a padlófűtésnél közel azonos, míg a konvekciós fűtésnél nagyon komoly eltérést tapasztalunk).

Egy 3 m belmagasságú lakásban ha a termosztát magasságában a hőfok 22 Cfok, padlófűtésnél  a mennyezet alatt 24, radiátorosnál akár 28-30 fokot is mérhetünk.


Saját elektromos padlófűtésekkel foglalkozó honlapunk: padlofutes.info.hu

Méretezéssel, tervezéssel kapcsolatban itt kérhet ingyenes ajánlatot: ajanlat(kukac)futesprofi.hu


Az alumínium fűtőszőnyeges padlófűtés laminált padló alá lett kifejlesztve. Így nem alkalmas járólap, csempe és egyéb ragasztott burkolatok fűtésére. Az alumínium szövet felület ragasztásra (csemperagasztó, aljzatkiegyenlítő) alkalmatlan felületet képez. A ragasztott burkolatok közvetlen fűtésére használja a BVF H-MAT termékcsaládot.

100%-ban elektroszmog mentes termék!

10 év garancia!

phf webáruház

Item added to cart.
0 items - Ft