NORVÉG FŰTŐPANELEK – 5 év garanciával

Norvég fűtőpanelek:  Adax, Glamox, Adax Neo, Beha

Norvég fűtőpanelek elektromos fűtésre, ADAX, GLAMOX, ADAX WIFI, BEHA  – szinte mindenki hallott róluk, aki kicsit is utánanézett az elektromos fűtéseknek.

norvég panel fűtés, adax, glamox, beha Az alábbiakban  egy rövid áttekintést adunk a norvég fűtőpanelek közti különbségekről, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között, a képekre kattintva pedig azonnal webáruházunk megfelelő termékéhez jut, ahol részletes információt és árakat is talál.

Általánosságban mindegyik norvég panel különleges (kerámia magos, alumínium ötvözetű lamellás) fűtőbetétje segítségével konvekciósan fűt. Saját termosztátjuk van, mellyel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet.

Üzemeltetésükhöz általában elegendő egy fázis. A fali fűtőpanel rendelkezik saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől. Gyári szerelésű dugvillájukkal pedig ezután azonnal üzembe helyezhetőek.  Direkt bekötéshez a dugvilla levágható, nem veszti el a készülék az

5 éves cseregaranciáját!

Kizárólag vízszintesen (nem forgathatóak) helyezhetőek el, függőleges falon (ahogy a képeken) !

Norvég fűtések előnyei gyorsan:

• Gyors, egyszerű: 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!

• Tiszta, biztonságos, egyszerűen és pontosan kezelhető!

• Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!

• Beruházási költség akár a központi fűtésrendszerek árának harmada.

• Szervizmentes használat, karbantartást nem igényel!

Fűtőpanelek árai honlapunkon


Kezdjük talán a legismertebbel:

ADAX NEO  norvég fűtőpanelek – a dizájn széria programozható termosztáttal

adax neo np színes norvég fűtőpanelAz ADAX  NEO norvég panel fűtés nemcsak szép és elegáns – hiszen 2008-ban komoly dizájn díjat is nyert -, hanem az egyik legkorszerűbb fűtőkészülék is. Miért is?

konvekciós fűtőbetétA fűtőpanel egy speciális, nagy felületű fűtőbetéttel (2014-től “X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat) készíti a meleg levegőt és hozza azt áramlásba, létrehozva a közismert konvekciós fűtést. A kerámiamagos fűtőbetét viszonylag alacsony hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt, mint a régi izzószálas készülékek és egészségre sincs káros hatása. Az ADAX NEO  panel fűtés igazán gazdaságossá  a fűtőpanelbe épített heti és napi programozásra képes termosztáttal válik.

Az ADAX NEO paneleket főfűtésre és kiegészítő fűtésre is használhatjuk.(Kiegészítő fűtésnek az minősül, ha egy másik rendszer mellett használjuk és nem felváltva: például egy rosszul méretezett radiátoros fűtésnél a panel ráfűt a másikra, hogy megfelelő hőmérsékletet érjünk el)

Jó, de mennyit fogyaszt a norvég paneles elektromos fűtés?

Ha az ADAX önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után a termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt 8 óra üzemidővel számítandó.(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél.!)

Ha már megvettük a fűtőpanelt, használjuk is ki a termosztát adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos, fix hőmérsékleten működő elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthatunk be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő (ablaknyitás érzékelő) is segít a takarékoskodásban (S5 széria)!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján.

A teljes színválaszték megtekintéséhez kérjük kattintson ide:

adax neo színek


 VÁSÁRLÁS, MEGRENDELÉS

5 év cseregarancia!


ADAX NEO WIFI  norvég panel fűtés – a dizájn széria programozható termosztáttal és WIFI távoli eléréssel

Adax Neo Wifi fűtőpanel programozásaAz itthon 2017 óta elérhető ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel nemcsak okostelefonos távoli elérést tesz lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkezik, így fürdőszobában is nyugodtan használható fűtőpanel.

Kinézetre és felépítésre is különbözik  a Neo típustól: vékonyabb az előlap, a termosztát pedig nem az előlapba van elrejtve, hanem kényelmesebb elérhető helyen, a panel tetején.

Az Adax Neo WiFi fűtőpanel termosztátja közvetlenül képes csatlakozni a helyi WiFi hálózaton keresztül az internethez, így okostelefon vagy egyéb mobil eszköz segítségével a világ bármely pontjáról ellenőrizhető és programozható bármennyi készülék. Egy alkalmazáson belül akár több lakás  fűtőtestjeit is vezérelhetjük, legyen az lakás, iroda vagy nyaraló!

Az Adax Wifi-t vezérlő Adax Wifi Smart Heater okostelefon alkalmazás egyszerűen kezelhető, és rendkívül felhasználóbarát. Magyar nyelvű! Fűtési rendszereink működését teljes mértékben személyre szabhatjuk.

Adax Neo Wifi L fűtőpanel, alacsonyAz aktuálisan beállított heti program természetesen az élethelyzetünknek megfelelően bármikor felülírható. Ha hamarabb mennénk haza, mint ahogy a program be van állítva, megfelelő időben indíthatjuk az ADAX NEO WIFI fűtőpanelt. Ha pedig később, akkor energiát megtakarítva, későbbre állíthatjuk a felfűtést!

Az ADAX NEO WIFI norvég panel 2020-tól már nemcsak fehér, hanem gránitszürke és fekete színben is rendelhető,  kapható!

ADAX NEO és ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanelek használhatósága

Ne feledjük, az ADAX NEO és ADAX WIFI norvég fűtőpanel egyenesen felfelé “nyomja” a meleg levegőt. Ezért az elhelyezésénél fontos, hogy pl. ne legyen felette függöny, mert akkor a meleg az ablak és függöny közé érkezik. Inkább szabad falfelületre tegyük, használjuk ki esztétikai előnyét! Inkább normál belmagasságú és jó hőszigetelésű lakások fűtése!

Miért is rossz az itthon berögződött ablak alatti elhelyezés? A norvég panelek konvekciós fűtési mechanizmusában a helyiségben elhelyezett panelből fölfelé áramló levegő egy meleg hengert létrehozva a szoba másik oldalán áramlik csak lefelé, valójában ekkor melegítve az ember magasságában lévő hőmérsékletet. Azaz ha útközben lehűl, már nem lesz olyan hatékony!

Az ablak vagy külső fal előtt felfelé áramló levegő a hőenergiája jó részét is leadhatja, mielőtt bemelegíti a szobát. Tulajdonképpen ilyenkor az utcára fűtünk: egy ablak hőátbocsátási tényezője még a legjobb ablaknál is 3-4-szer rosszabb is lehet, mint maga a fal…

Problémás helyekre, nagy belmagasságú lakásokba a GLAMOX fűtőpaneleket ajánljuk!


 GLAMOX norvég panel fűtés – a mindenhová ajánlott fűtőpanel

 

glamox norvég fűtőpanel TLOGLAMOX elektromos norvég fűtőpanelek a legzordabb téli időben is biztonságot és komfortot nyújtanak használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az több-százezer darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét.
Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

fűtés mechanizmusa ugyanaz, mint a többi norvég rendszernél: a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe.

Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port. Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika, a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbségének  elvén működik.
A fűtőpanel lelke az elektronikus vezérlésben rejlik. A termosztát méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.

Teljesítmények: 400-600-800-1000-1200-1500-2000 Watt

A normál magasságú széria TPA, az alacsony a TLO jelöléssel rendelhető.

A Glamox előnyeiről egy külön cikkünk: GLAMOX ELŐNYEI

Használhatóság

glamox panelA GLAMOX norvég fűtőpanelek talán a leghosszabb mérettel rendelkeznek. Így alkalmazásukkal egy széles meleg levegő áramlás alakítható ki.

Nagyobb belmagasságú lakásokba is ajánlom (max.3,3-3,5m) annak, aki ragaszkodik a norvég konvekciós fűtéshez, mert az elkészített meleg levegő nem közvetlenül a fal mellett áramlik, így nem hűl nagyon vissza a fűtetlen falnál. Bár kétségtelen, hogy ilyen helyre már jóval gazdaságosabban használhatóak pl. a francia Atlantic Solius infra fűtőpanelek.

Az előre irányított hőáramlás pedig a függönyös, polcos helyeken is jó hatásfokú fűtést biztosít.

Kapható alacsony kivitelben  (TLO) is, a kis parapet magasságú helyiségekhez!

A 2018-as ERPREADY fejlesztésű Glamox GDT fűtőpanel termosztátjának tudása megegyezik az Adax Neo S5 termosztát tudásával! Ablaknyitás érzékelés, adaptív hőmérséklet állítás, heti programozhatóság jellemzi.

glamox tpvd norvég fürdőszobai fűtőpanel, IP24 védettség2020-tól sajnos a Glamox ET  manuálisan tekerhető (elektronikus) termosztátos norvég fűtőpanel változat kifutott széria és csak a digitális termosztátos GDT elérhető.

2019 év végétől a Glamox kifejezetten fürdőszobába fejlesztett TPVD szériája is megújult! Az ET manuális termosztátos verzió kifutott és a GLAMOX TPVD IP24 típus immár DT programozható termosztátos verzióban kapható.

 

 WEBÁRUHÁZUNK


ADAX – a ” pénztárcabarát” – VP10 és VP11 KTP és KETP típusok

VP11 KETP2019-ben a régi fali panel verzió kifutott és már csak az ERP READY kivitel érhető el, mobil, fix lábbal csomagolva, falikonzol nélkül! ( a falikonzol egyébként külön megvásárolható!)

Az Adax VP10 norvég panelek nagy népszerűségnek örvendenek azon tulajdonosok és vállalkozók között, akik stílusos, helytakarékos, hatékony elektronikus fűtési rendszert keresnek elérhető áron.

VP10 norvég panel fűtés bármilyen helyiségben alkalmazható. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. Az energiamegtakarításhoz  megfelelő szabályozhatóság szükséges. Ezért az ADAX VP sorozat pontos, elektronikus (KETP) vagy mechanikus (KTP)  termosztáttal van ellátva, mely fixen beépített a panel testbe. Magasságuk 295 mm.

Az ADAX VP11 sorozatú norvég fűtőpanelek abban különböznek a VP10 sorozattól, hogy magasabb (420 mm) kialakításuk révén kisebb helyen is elférnek, illetve létezik 2500 W-os teljesítményű panel is.

További lényeges különbség, hogy IP24-es érintésvédelműek, és CLASS II.  kettős szigeteléssel rendelkeznek, és nem szükséges földelés!

 

CSAK norvég  elektromos fűtőtestekkel foglalkozó (adaxneo.hu) honlapunkon további leírásokat talál az Adax, Adax Neo, CLEA, Glamox szériákról. Minden, ami norvég fűtőpanel!

ADAXNEO.HU


beha LV alacsony wifi fűtőpanel

A közkedvelt és kellemes árú norvég BEHA fűtőpaneleket is utolérte az ERP:)

A normál termosztátos norvég fűtőpanel helyét átvette a WIFI-s programtermosztáttal szerelt verzió, sajnos drágábban.

A BEHA fűtőpanel projektorral vetíti le a padlóra a beállított hőmérsékletet, okostelefonján pedig a megfelelő applikáció letöltése után programozhatja is a panel működését!

/A képre kattintva vásárolhat!/

Bővebb infót saját BEHA honlapunkon talál itt:  BEHAFUTES.INFO.HU


Item added to cart.
0 items - Ft