ATLANTIC SOLIUS – Tényleg 30%-kal kisebb a rezsi?

Atlantic Solius Ecodomo a kedvenc, avagy miért fűtök itthon ilyen készülékkel?


Sajnos az Atlantic Solius Ecodomo termékcsaládot 2020-tól már nem gyártják, nem rendelhető!

Kérem válasszanak a hasonló alaptulajdonságú SOLIUS LCD vagy SOLIUS WIFI típusok közül!

Az Ecodomo picit  “butított” változata az alap SOLIUS fűtőpanel már kapható, sajnos mozgásérzékelő nélküli változat, de a test ugyanaz, mint az Ecodomo volt. Pozitív, hogy az infra melegsugárzás melletti konvekciós hőáramlás előre irányuló és nem felfelé, mint az újabb típusokban, így az ablak alatti elhelyezése sem problémás.


atlantic soliusSaját véleményem és tapasztalatom mellett már rengeteg pozitív visszajelzés bizonyítja az Atlantic Solius Ecodomo és LCD kiválóságát!

Ami rögtön feltűnik, hogy az Atlantic gyár 30%-os fűtési költség megtakarítást ígér e készülék használatával egy alap, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. Lássuk az indokokat:

Az Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel belsejében egy magas hőmérsékletű (méréseink szerint 190 C) lapos, nagy felületű (és több kg tömegű) eloxált – fekete – alumínium fűtőbetét található, ami felhevülve hőenergiájának egy részét természetes infra hősugárzásként adja le.

Így a Solius Ecodomo fűtőpaneleknek van egy jelentős előre ható infra hősugárzása is, előtte tartózkodva (2-3 méteren belül) kellemes sugárzó meleget is érezni, ami legjobban a szintén sugárzó hővel fűtő cserépkályha hőérzetéhez hasonlít.

A hőenergia másik része konvekciós légáramlással kerül a helyiségbe, hasonlóan egy konvektor fűtési mechanizmusához. Ez a hőenergia is előre dolgozik, nem egyenesen felfelé áramlik, így nem hűl vissza jelentősen a hideg fal miatt, így gazdaságos fűtés akkor is, ha rosszabb hőszigetelésű külső falon helyezzük el.

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben. Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

francia elektromos fűtőpanelEnergiatakarékos elektromos fűtés – Atlantic Solius

Az Atlantic Solius panel minden funkcióban megállja a helyét, de különösen alkalmas és gazdaságos:

 • nagyobb belmagasságú lakások fűtésére, mert nemcsak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti
 • időszakosan használt helyiségek, pl. nyaralók fűtésénél – ha nincs WIFI-s távirányítási lehetőség, mert a Solius fűtőpanel már a bekapcsolás után hamarosan kellemes hőérzetet ad a környezetében, jóval hamarabb, mint ahogy a levegő felmelegedne a kívánt hőfokra. Azaz egy elektromos konvektor – hőszigeteltségtől függ – csak sok óra fűtés után éri el a célját, konvekciós fűtésnél mindenképp szükséges egy távoli elérés, ha meleget akarunk, amire a nyaralónkba érkezünk
 • Ablaknyitás érzékelő: Az Atlantic Solius Ecodomo  fűtőpanel vezérlése automatikusan kikapcsol, ha úgy érzékeli, hogy Ön ablakot nyitott. Ha vége a szellőztetésnek, a készülék bekapcsol és a beállított funkciónak megfelelő hőmérsékletre fűt.
 • Jelenlét érzékelős vezérlés – Az elektronikus termosztát és a precíz vezérlés (nagy érzékenység, kicsi hiszterézis)
  nagyon pontos beállítást tesz lehetővé, így a készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.Ha használjuk a mozgásérzékelő ECO funkciót, akkor a vezérlés automatikusan csökkenti a beállított hőmérsékletet folyamatosan 3 fokkal, azaz ha elmegyünk otthonról vagy lefekszünk aludni. Amint mozgást érzékel, teljes „gőzzel” elkezd fűteni az eredeti hőmérséklet eléréséig. Így nem szükséges saját életritmusunk szerint programozni a termosztátot, hogy kevesebbet fogyasszon a készülékünk, a Solius mindent intéz🙂

Miért is csábulnak el sokan, akik infrapaneles rendszAtlantic Solius Ecodomo belső szerkezetert keresnek a szobájukba és a végén egy Solius fűtőpanellel távoznak boltunkból?

Nézzünk egy összehasonlítást egy átlagos hőszigetelésű, 20 m2-es helyiségbe, ahol 2000W a fűtési teljesítmény igénye!

 1. szerelési igény: a Solius Ecodomo 2000W fűtőpanel 10 perc alatt rögzíthető a falon, míg infrapaneleknél a korrekt megoldás 4 db 500W infrapanel felfúrása a mennyezetre, azok összekábelezése és termosztáttal való ellátása, mely mindenképp szakember igényes és nem olcsó, min. 25-30e ft-os művelet
 2. hőérzet: sokan nem szeretik, ha az infrasugárzás közvetlenül a fejükön érezhető – amikor működik az infrapanel -, míg a Solius természetesen, oldalról sugározza a meleget, ahogy már az ősember is hozzászokott a tűz melegéhez
 3. ár: itt nincs is kérdés, a Solius 2000W 96.000.-Ft, egy 4 x 500W infrapaneles rendszer beszerelve és termosztátozva minimum 250.000.-Ft
 4. vezérlés és fogyasztás: még a legdrágább fali termosztát sem tudja a jelenlét és szellőztetés érzékelő funkciót, mely az Atlantic fűtőpanelnél tartozék, így bár méréseink nincsenek, de az Atlantic Solius valószínűleg kevesebbet is fogyaszt

ITT VÁSÁROLHAT: SOLIUS  ÁR ÉS VÁSÁRLÁS

Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel műszaki tulajdonságai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált, extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Infra sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Sugárzó és konvekciós fűtés egyben
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Rugalmasan felfüggesztett fűtőelem, így nincs hőmozgásból eredő pattogó hang
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Könnyen falra szerelhető
 • Teljesítmény: 1000 – 1500 – 2000W
 • Precíz digitális termosztát (< 0.1 °C)
 • Perforált szellőzőrács, fehér porszórt felületkezelés
 • Esztétikus, nagy felületű szellőzőrács a fűtőpanel előlapján
 • Energia megtakarítás: 30% is lehet mechanikus termosztátos konvektorhoz képest
 • 6 féle vezérlés: Komfort, Komfort -1 °C, Komfort -2 °C, ECO, Fagyvédelem, Ki)
 • Gyermekzár, melyet apartman vagy panzió tulajdonosok is nagyra értékelnek
 • Ablaknyitás érzékelő
 • Borulásvédelem: ha lábon használjuk, felborulás esetén azonnal kikapcsol
 • IP24 érintésvédelem, fröccsenő víz ellen védett, fürdőszobába is használható

Az Atlantic Solius Ecodomo széria sajnos 2020 elejére kifutott és az itthoni raktárkészletek is kimerültek. Teljesen hasonló külalakkal viszont forgalomba került az Eccodomo egyszerűsített változata sajnos mozgásérzékelő nélkül.

Az alap SOLIUS fűtőpanel már raktárról vásárolható, bővebb infót pedig ATLANTIC honlapunkon található:

TOVÁBBI INFÓK A SOLIUS PANELRŐL (ide kattintva)

Item added to cart.
0 items - Ft